Over mezelf

Wie is nu die Melvin?

Melvin is een gemotiveerde vormgever, die bruist van ideeën en passie om ontwerpen te maken van visuals voor Websites, Graphics,  Apps en Icons. Echter tijdens zijn opleiding als Game Artist (HKU) en Visualiser (GLR) heeft hij zich weten ontwikkelen in illustratie en vormgeving.  Na een zoektocht kwam hij erachter dat hij vormgeving, visual design en illustratie kon combineren en zijn passie voor ontwerpen moest achtervolgen.

Zijn interesse voor grafische design voor moderne media begon met het besturingssysteem dat hij had op zijn HTC Desire, namelijk MIUI. De mogelijkheid om alles aan te passen door de gebruiker zelf deed hem besluiten om zich te richten op het ontwerpen van graphics voor mobile en online media.

In 2012 kwam hij in aanraking met Dribbble, de community waar vele andere ontwerpers hun kunsten tonen. Deze grote inspiratie bron heeft hem ertoe doen zetten zijn vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

In zijn vrije tijd houdt hij zich naast grafisch vormgeven ook bezig met het maken van cartoon illustraties in een eigenzinnige stilering waarbij hij vorm en kleur combineert om tot uiteenlopende ontwerpen te komen. Maar naast digitaal illustreren, houdt hij er ook van om erop uit te gaan en in zijn schetsboek te tekenen en met Copic markers en Inkt aan de slag te gaan. Maar reizen is voor hem nog steeds de grootste bron van inspiratie. Gezien de grootste inspiratie juist in het alledaagse is te vinden.

Digital Art
90%
Creativity
85%
Photoshop
90%
Illustrator
80%
Web Design
75%
Motivation
100%
InDesign
75%
HTML5/CSS
70%
Melvin ten Napel
Graphic Artist